Over mij

Het lesgeven in de kunstzinnige vorming c.q. amateur-kunstbeoefening neem ik heel serieus. Na mijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie heb ik de CPDB (cursus pedagogisch didactische bijscholing) gedaan, een tweejarige cursus speciaal bedoeld voor kunstenaars die les willen geven in de kunstzinnige vorming en amateurkunstbeoefening. Deze cursus was voor mij onmisbaar bij het lesgeven aan mijn cursisten.

Een eigen kunstenaarspraktijk is belangrijk bij het lesgeven om van daaruit cursisten te inspireren maar wèl met didactische kennis en vaardigheden. De cursus CPDB werd georganiseerd door het LOKV, het Landelijk Ondersteuningsinstituut Kunstzinnige Vorming (voorheen NSKV). 

Vanaf de late jaren zestig kwamen er culturele en creatieve centra voor kunstzinnige vorming vanuit het streven naar de democratisering van kunst & cultuur, ook de educatieve diensten in musea maakten een enorme groei door. Bezuinigingen hebben de laatste jaren helaas een kaalslag veroorzaakt in de kunsteducatie en amateur-kunstbeoefening.

Ik geef cursussen, workshops in Kade40 te Vlaardingen en in mijn eigen atelier.in Spijkenisse zoals bijvoorbeeld
• Model/portret gevorderden, portrettekenen beginners, aquarelleren/acryl gevorderden en beginners.
• Open atelier: zelfstandig werken aan een eigen onderwerp/thema met techniek naar keuze.